Start

Råvaror

Använder råvaror efter säsong och gärna närproducerat, en bonus om produkten är ekologisk eller krav märkt. Tycker är det viktigt att lyfta fram de små producenterna och låta dem utvecklas och hjälpa till med den utvecklingen.

Att använda råvaror på detta sätt skapar mer variation och mer krav på dig som yrkesmänniska när man till exempel ska skriva menyer, men du får en närmre relation och inblick hos producenterna och råvarona man använder sig av, vilket i sin tur gör att man får större förståelse för råvarona man använder.

Varför

Idéen och tanken bakom denna sida är utveckla mig själv och använda MatiFokus.se och blogg som ett bollplank med idéer och tankar kring mestadels mat, som även kan vara till inspiration till dig som läsare.

Till vardags är jag kökschef och driver Edsbacka Bistro i Strängnäs med 2 andra kollegor. Följ med restaurangkökets och kockens vardag och låt dig inspireras av mat och dryck.

Copyright © All Rights Reserved